Ob odprtju možnosti za pokale v različnih starostnih kategorijah se je pojavilo tudi nekaj "razvojnih lukenj" v sistemu izbora in številu mladincev ter načinu njihovega treninga; predvsem v luči pošiljanja teh igralcev v trening kamp.

Zato so bile predlagane nekatere spremembe v smeri uskladitve nabora mladincev, načina treninga in posledično ob tem seveda tudi olajšano sestavljanje ekip za pokale kreirane na podlagi omejitev glede starosti!



Predlogi so naslednji:

NOGOMET
  • povečanje števila mladincev z 16 na 20
  • povečanje števila igralcev v kampu z 4 na 5                                                                                         
HOKEJ
  • povečanje števila mladincev z 20 na 30
  • povečanje števila igralcev v kampu z 6 na 7 
Hkrati naj bi bilo možno mladince vpoklicati v moštvo 3x tokom sezone in ne samo 2x kot do sedaj. Da pa bi ob vsem tem še bolj povečali konkurenčnost manjših MZ skupnosti naj bi šle spremembe tudi v smer hitrejšega treninga mlajših igralcev in hkrati podaljšanja življenjske dobe igralcev. Tako naj bi se starostno težišče upokojevanja z obdobja med 32 in 35 letom starosti premaknilo v obdobje od 35 do 38 leta starosti!

Takole! Razprava je odprta in upam na čim več tehtnih predlogov in protipredlogov! Vmes se bom h komentiranju prijavljal tudi sam....predvsem z poudarki razprav na
Zorkey
10/31/2010 11:38:53 pm

no pa da izrazim svoje mnenje glede morebitnih sprememb. Vsekakor mi je nabolj všečna ideja o razširitvi trening kampa iz 4 na več prostih mest. Tudi če le za enega, čeprav bi rajši videl višjo številko. V teh kampih se pravzaprav igralci rojevajo in se v te delu igre odloča prihodnost kvalitete ekipe. Druga novost, za razširitev kadra mladincev mi je pravzaprav vseeno ali bo ali ne bo. Tako ali tako imamo le 4 prosta mesta v nogometni šoli kar skozi celoto ne znese že sedaj obstoječega števila igralcev. Nekatere igralce se pošilja v šolo še tudi pri 23ih ali 24ih letih kar pa jemlje mesto drugim, po večini še neuspelim mlajšim + dejstvo maksov, ki lahko razkrije igralca šele po četrti ali peti šoli, da pravzaprav ne bo uspel v 1. ekipo. Skratka mest v šoli bi moralo biti več kot tudi le 5. Glede podaljšanja dobe igralcev, pa mi sedanji sistem ustreza in ne vidim razloga za kasnejše upokojevanje. Pač je tudi tu določena loterija kot pri vključitvi novih mladincev v klub in skratka potrebe po tem ne vidim. Seveda managerji, ki ubirajo taktiko starejših igralcev se z menoj verjetno ne bodo strinjalia mpak vsekakor je sedanji sistem zanimivejši od predlaganega novejšega.
V bistvu iz mojega stališča bi si želel le povečanje mest nogometne šole, za ostale stvari panaj še pripomni kakšne + ali - stvari kdo drug. Jaz se jih trenunto ne spolnem. Se bom pa še vključil v debato v kolikor se vname.
LP in srečno.

NK PL

Reply
Rockson
11/2/2010 06:39:53 pm

Hokeja ne igram :)

Za nogomet bi prišlo prav mesto ali 2 v kampu, število mladinev je meni sicer dovolj veliko, če ne bi že imel zmedo na trainig igrišču :)
Idealno se bi mi pa zdelo:
6 igralcev v kampu
18 mladincev

Kar se tiče igralčevega odhoda v zasluženo penzijo in hitrejšega treninga mlajših se mi pa zdi da je kar O.k. kot je. Razen, če bi igralci zgubljali žoge neglede ali so na igrišču ali ne. Tako da bi najboljši igralci bili med 20 in 27 letom potem bi pa zgubljali žoge...

To je moje skromno mnenje :)

Lp


Reply
green
11/6/2010 09:12:16 am

Razvijalci se predvsem želijo čim bolj približati realnosti, kjer igralci gredo v penzion tam nekje okoli 35-38 leta...nikakor pa ne že tam pri 31 ali 32 letih, ker takrat so ponavadi skoraj na višku svoje kariere. Drug problem je še vedno nekonkurenčnost klubov iz manjših držav, kjer igra pomembno vlogo hkrati tudi majhnost trga in posledično je potem seveda težko sestaviti konkurenčno ekipo z 15-imi odličnimi igralci.

Če pa bi mlajši igralci hitreje napredovali in starejši pozneje odhajali v pokoj bi bilo pa seveda mnogo laže sestaviti konkurenčno ekipo precej enakovrednih igralcev. Toliko od mene za sedaj!:))

Reply
1/25/2012 05:27:47 am

will return before long

Reply
1/28/2012 06:32:39 am

Nice one info, thanks

Reply
3/22/2012 08:26:08 am

good post

Reply
3/30/2012 02:14:49 pm

Thanks for info

Reply
7/11/2012 11:20:23 am

THX for info

Reply
9/23/2012 09:11:00 pm

nice post

Reply



Leave a Reply.