Po nekaj dneh sem danes malo posodobil baze igralcev v Top 30. Hkrati bi vas želel obvestiti, da se počasi bliža prva tretjina prvenstva, ko bom objavil prve vmesne rezultate akcije HAPPY SEVEN!

Za "glodanje kosti" pa bom danes samo še namignil, da v sodelovanju s selektorjem reprezentance pripravljam še eno prijetno presenečenje za vse obiskovalce naših strani.
 
Ob odprtju možnosti za pokale v različnih starostnih kategorijah se je pojavilo tudi nekaj "razvojnih lukenj" v sistemu izbora in številu mladincev ter načinu njihovega treninga; predvsem v luči pošiljanja teh igralcev v trening kamp.

Zato so bile predlagane nekatere spremembe v smeri uskladitve nabora mladincev, načina treninga in posledično ob tem seveda tudi olajšano sestavljanje ekip za pokale kreirane na podlagi omejitev glede starosti!



Predlogi so naslednji:

NOGOMET
  • povečanje števila mladincev z 16 na 20
  • povečanje števila igralcev v kampu z 4 na 5                                                                                         
HOKEJ
  • povečanje števila mladincev z 20 na 30
  • povečanje števila igralcev v kampu z 6 na 7 
Hkrati naj bi bilo možno mladince vpoklicati v moštvo 3x tokom sezone in ne samo 2x kot do sedaj. Da pa bi ob vsem tem še bolj povečali konkurenčnost manjših MZ skupnosti naj bi šle spremembe tudi v smer hitrejšega treninga mlajših igralcev in hkrati podaljšanja življenjske dobe igralcev. Tako naj bi se starostno težišče upokojevanja z obdobja med 32 in 35 letom starosti premaknilo v obdobje od 35 do 38 leta starosti!

Takole! Razprava je odprta in upam na čim več tehtnih predlogov in protipredlogov! Vmes se bom h komentiranju prijavljal tudi sam....predvsem z poudarki razprav na